Skip to content
พิเศษสำหรับลูกค้าใหม่ รับส่วนลดทันที 10% สมัครเลย

RECIPES

เซียร์เองเลย! สเต๊กเนื้อ Filet Mignon หอมกรุ่นจากเตา

by Thanyaporn A 19 Apr 2021

โดย Linda Spiker

Filet Mignon หรือเนื้อสันในที่ย่างบนเตาจนด้านนอกมีความกรอบ แล้วนำไปใส่ในเตาอบเพื่อเพิ่มความนุ่มด้านใน

filet mignon steak

สำหรับ 2 ที่

ส่วนผสม
เนื้อสันใน Filet mignon 170-227 กรัม 2 ชิ้น ตัดเป็น 2 ท่อน
เกลือสมุทร
พริกไทยดำบด
น้ำมันเนย หรือ น้ำมันมะกอก 2 ช้อนโต๊ะ
เนย 1 ช้อนโต๊ะ
ต้นหอมสับ 1 ช้อนโต๊ะ

วิธีทำ

  1. นำเนื้อสเต็กออกมาจากตู้เย็นแล้ววางพักไว้ประมาณครึ่งชั่วโมง
  2. อุ่นเตาอบด้วยความร้อน 425°F หรือ 218°C แล้ววางตะแกรงไว้ตรงกลาง
  3. วางกระทะปิ้งย่างที่สามารถใช้กับเตาอบได้บนเตาไฟฟ้าหรือเตาแก๊ส โดยใช้ความร้อนสูงสุด เพื่อให้ตัวกระทะร้อนเป็นเวลา 2-3 นาที ซึ่งกุญแจสำคัญในขั้นตอนนี้คือการทำให้เนื้อด้านนอกมีความกรอบจากการจี่โดยใช้ความร้อนสูง
  4. ระหว่างระกระทะร้อน ปรุงเนื้อสันในด้วยเกลือและพริกไทย จากนั้นปรับความร้อนของกระทะมาที่ระดับปานกลาง-สูง แล้วใส่น้ำมันเนยหรือน้ำมันมะกอกลงไปในกระทะร้อน หลังจากนั้นใส่เนื้อลงไปในกระทะปิ้งย่างด้วยความระมัดระวัง
  5. จี่เนื้อจนด้านนอกเริ่มมีสีน้ำตาลและมีความกรอบ (ประมาณ 5 นาที) ใช้ที่คีบกลับด้านสเต็กแล้วจี่อีกด้นหนึ่งจนเริ่มมีสีน้ำตาลและความกรอบเช่นดียวกัน
  6. จากนั้นยกกะทะไปไว้ในเตาอบ ใช้เวลาอบประมาณ 5-9 นาที ขึ้นอยู่กับความหนาของเนื้อสันใน
  7. นำกระทะออกมาจากเตาอบ วางเนยครึ่งช้อนโต๊ะบนเนื้อแต่ละชิ้น และพักเนื้อไว้ประมาณ 5 นาที แล้วค่อยตกแต่งด้วยต้นหอม จากนั้นจึงนำเสิร์ฟ
Prev post
Next post

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose options

PotsandPans.in.th
รับส่วนลด 10% สำหรับการสั่งซื้อครั้งแรก
ลงทะเบียนเพื่อเป็นส่วนหนึ่งของครอบครัว Pots and Pans และรับข่าวสาร โปรโมชั่น และ เคล็ดลับดีๆจากเรา

Recently viewed

Social

Edit option
Back In Stock Notification
Terms & conditions
What is Lorem Ipsum? Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum. Why do we use it? It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using 'Content here, content here', making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for 'lorem ipsum' will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).

Choose options

this is just a warning
Login
Shopping cart
0 items

Before you leave...

Take 20% off your first order

20% off

Enter the code below at checkout to get 20% off your first order

CODESALE20

Continue Shopping